Какво да купим?
1 ч.ч. царевично брашно
лапад (около 2 шепи)
200 гр. сирене
1 ч.ч. кисело мляко
1/3 ч.ч. олио
1 ч.л. сода
1 ч.л. бакпулвер
сол
маково семе
сусам
1 ч.ч. царевично брашно
лапад (около 2 шепи)
200 гр. сирене
1 ч.ч. кисело мляко
1/3 ч.ч. олио
1 ч.л. сода
1 ч.л. бакпулвер
сол
маково семе
сусам
Приготвяне
Лападът се измива и изрязва от листната дръжка. Нарязва се на ситни лентички. Яйцата, олиото, сиренето и киселото мляко с разтворената сода в него се разбиват с миксер. Добавя се бялото брашно с бакпулвера в него, малко сол и царевичното брашно. Добавя се лападът и се разбърква добре с шпатула. Пълнят се формички за мъфини или за кекс и се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 30 минути. По желание може да се поръсят с маково семе и сусам още преди да се сложат във фурната.
Лападът се измива и изрязва от листната дръжка. Нарязва се на ситни лентички. Яйцата, олиото, сиренето и киселото мляко с разтворената сода в него се разбиват с миксер. Добавя се бялото брашно с бакпулвера в него, малко сол и царевичното брашно. Добавя се лападът и се разбърква добре с шпатула. Пълнят се формички за мъфини или за кекс и се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 30 минути. По желание може да се поръсят с маково семе и сусам още преди да се сложат във фурната.
Няма коментари:
Публикуване на коментар