вторник, 9 декември 2014 г.

Пилешка кавърма

 
Какво да купим?
500 гр. пилешко месо
1 ч.ч. доматено пюре
1 гл. лук
1 стрък праз лук
1 червена чушка
50 мл. червено вино
2 ск. чесън
1 дафинов лист
сол, червен пипер, черен пипер, чубрица
ориз (за гарнитура) 
 
Приготвяне
Лукът (нарязан на полумесеци) и чесънът (нарязан на ситно) се запържват леко, добавя се нарязаното на късове месо и се запържва и то за кратко. След това се добавя виното, нарязаната чушка, доматеното пюре (или пасирани домати) и желаните подправки. Котлонът се намалява и се оставя да къкри 30-40 минути до сгъстяване на соса и готовност на пилешкото месо. Накрая сe добавя дафиновия лист, който се изважда преди сервирането. За гарнитура се - варен ориз или картофено пюре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар