Какво да купим?
4 връзки магданоз
1 връзка пресен лук
1 връзка копър
2 ск. чесън
сол , черен пипер и индийско орехче на вкус
2 яйца
150 гр. сирене
1/2 ч.л. суха мая
5-6 с.л. брашно
20 гр. масло
4 връзки магданоз
1 връзка пресен лук
1 връзка копър
2 ск. чесън
сол , черен пипер и индийско орехче на вкус
2 яйца
150 гр. сирене
1/2 ч.л. суха мая
5-6 с.л. брашно
20 гр. масло
За панировката:
1 яйце
брашно
галета
Приготвяне
Магданозът, копърът и лукът се нарязват на ситно и се задушават за кратко в сгорещеното масло. Пресованият чесън и подправките се добавят. Оставете сместа настрана да се охлади. Добавят се яйцата, маята и брашното до получаване на гъсто, лепкаво тесто. Накрая добавете и натрошеното сиренето и оставете на топло за 20 минути докато се надигне леко сместа. С мокри ръце се оформят кюфтета, които се овалват в брашно, разбито яйце и галета и се пържат в горещо олио за кратко от всяка страна.
Приготвяне
Магданозът, копърът и лукът се нарязват на ситно и се задушават за кратко в сгорещеното масло. Пресованият чесън и подправките се добавят. Оставете сместа настрана да се охлади. Добавят се яйцата, маята и брашното до получаване на гъсто, лепкаво тесто. Накрая добавете и натрошеното сиренето и оставете на топло за 20 минути докато се надигне леко сместа. С мокри ръце се оформят кюфтета, които се овалват в брашно, разбито яйце и галета и се пържат в горещо олио за кратко от всяка страна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар