вторник, 9 декември 2014 г.

Мус от праскови и кисело мляко



Какво да купим?
2 големи праскови от компот
1 кофичка кисело мляко
75 мл. прясно мляко
пакетче суха сметана
4 с.л. пчелен мед
1 ванилова захар
сладко от боровинки или горски плодове
ситно смлени орехови ядки
филирани бадеми 

Приготвяне
Разбъркваме киселото мляко, ванилията и меда. В отделен съд разбиваме сухата сметана с прясното мляко, докато се получи гъста пухкава смес. При мен не се получи такава и затова кремчето стана течно. Може би, ако се направи с цедено кисело мляко или се добави 1 желатин, ще стане по-стегнато. Постепенно добавяме другата сладка смес и разбиваме поне още 5 мин. В десертна чаша поставяме малка част от пюрираните праскови, част от млечната смес и повтаряме още веднъж. Декорираме със смлени ядки и горски плодове или сладко от такива.

Няма коментари:

Публикуване на коментар