неделя, 18 януари 2015 г.

Градинарски боб - яхния


Какво да купим?
250 гр. градинарски боб
1 глава лук
1 морков
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 с.л. доматено пюре
магданоз
джоджен
чубрица
сол
олио

Приготвяне
Бобът се сварява в тенджера под налягане (или се държи накиснат една нощ и се вари в нормална тенджера). Нарязаният на ситно лук се запържва в малко олио в тиган. Добавят се и нарязаните на ситно зеленчуци и доматеното пюре. Готвим около 3 минути с чаша гореща вода и добавяме вече сварения боб. Налива се гореща вода, така че да покрие фасула. Подправки по желание. Готви се докато омекнат всички зеленчуци, бобът е напълно готов и водата се е изпарила. Ако прецените, че това още не е станало, а няма сос, добавете още вода и гответе още 15 минути. Накрая се добавя и наситнения магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар