четвъртък, 15 януари 2015 г.

Палачинки с плънка от пилешко месо


Какво да купим?
за палачинките:
3 яйца, брашно, прясно мляко, сол, масло

за плънката:
250 гр. пилешки гърди
2 варени яйца
2-3 кисли краставички
3-4 с.л. майонеза
2-3 с.л. кисело мляко
1/2 връзка магданоз
125 гр. крема сирене
кашкавал за поръсване
къри
черен пипер
сол
масло
 


Приготвяне
Направените палачинки се захлупват, за да омекнат и да са топли. От това количество се получават около 9-10 палачинки. Количеството брашно и прясно мляко е на око.

Пилешкото се нарязва на парчета и се запържва с малко масло, къри, сол и черен пипер черен пипер. След това се пасира в блендер. Киселите краставички, магданоза, варените яйца се нарязват на ситно. Всичко се смесва в купа, заедно с киселото мляко, крема сиренето и майонезата.

С направената плънка се навиват палачинките и се подреждат в тава, покрита с пекарска хартия. Отгоре се поръсват с настърган кашкавал. Запичат се на фурна, докато се разтопи кашкавала. Разтопи, не изгори, както е в моя случай..

Няма коментари:

Публикуване на коментар