събота, 3 януари 2015 г.

Руло Стефани


Какво да купим?
500 гр. кайма смес
½ глава лук
1 яйце
галета
магданоз
сол, черен и червен пипер, чубрица
3 варени яйца
1-2 моркова
1 червена чушка
3-4 кисели краставички
олио

Приготвяне
Каймата, нарязания на ситно лук и магданоз, разбитото яйце, подправките и малко галета се смесват и се оставят за 30 минути в хладилника. Сваряват се яйца, а нарязаните на пръчици морков и чушка се пускат за 5 минути във вряла вода. Нарязват се и краставичките на ивици. Върху кухненско фолио се разстила каймата като се сплесква и оформя с ръце на правоъгълник. Свалените и обелени яйца се разрязват на две по дължите и се подреждат едно до друго по дължината на правоъгълника. Около тях се редят ивиците зеленчуци. С помощта на фолиото, рулото се завива и се изравнява с натискане от всички страни като двата края се подгъват на вътре, за да не изпада плънката. Рулото се поставя в тава, намазана с олио и с малко вряла вода. Рулото се поръсва с галета и няколко капки олио и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути. Гарнитурата може да е най-различна, но най-често се поднася с картофено пюре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар