понеделник, 5 януари 2015 г.

Дивеч със зеленчуци в гювеч


Какво да купим?
месо от дивеч (в моя случай това беше сърна)
1 червена чушка
2 домата
около 200 гр. тиква
5-6 картофа
2 глави лук
магданоз
олио
бахар
червен пипер
черен пипер
сол


Приготвяне
Месото се реже на късчета и се кисне в марината за няколко часа. След това се подсушава добре и се запечатва с малко олио в тенджера под налягане за минута. Сипва се чаша гореща вода се затваря тенджерата. След като достигне нужното налягане, котлонът се намалява на най-ниска степен и се готви 10 минути. Фурната се загрява. В гювечът се слага малко олио на дъното и всички зеленчуци, нарязани на едро. Свареното месо също. Сипва се гореща вода, толкова колкото да покрие всички съставки. Слагат се подправките без магданоза. Той се поръсва накрая. Готви се 1 час, след което се маха капакът и се готви още 15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар