събота, 3 януари 2015 г.

Кашкавалени хапки



Какво да купим?
250 гр. пресято брашно
1 с.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
50 гр. масло
50 гр. кашкавал
175 мл.прясно мляко
1 жълтък + 2 с.л. прясно мляко за намазване
семена по желание
50 гр. сирене по желание

Приготвяне
Загрейте фурната на 200 градус. В купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Добавяйте постепенно масло, разбърквайки с вилица. Прибавете настърганият кашкавал и прясното мляко. Разбъркайте тестото бързо, докато се образува топка. Омесва се меко тесто. Ако е лепкаво, добавяйте брашно, докато престане да лепне. Разточете го на кръг с дебелина около 0,5 см. и с помощта на чаша изрежете кръгли хапки. Поставете ги в тава, покрита с пекарска хартия. Разбийте жълтъка и млякото и намажете питките. Поръсете със семена. Печете ги около 12-15 минути, докато придобият златист цвят. Следващият път бих добавила и сирене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар