вторник, 30 декември 2014 г.

Ризото със зеленчуци


Какво да купим?
ориз
зехтин
1 морков
1 зелена чушка
1 червена чушка
няколко маслини
1/2 глава лук
зеленчуков бульон 

Приготвяне
В сгорещен зехтин запържваме измитият и изцеден от водата ориз за половин минута. Кипваме вода, в която разтваряме бульона. Водата трябва да е три пъти повече от количеството ориз. Започваме да добавяме по малко от горещия бульон към ориза. Едва след като се абсорбира това количество течност, тогава се добавя още и така на 4-5 пъти до изчерпването на бульона и готовността на ориза. В друг тиган отново капваме малко зехтин, в който запържваме и задушаваме с малка част от бульона нарязаните на ситно зеленчуци. Накрая добавяме нарязаните маслини, разбъркваме и изсипваме всички зеленчуци при сварения ориз. Всичко това се премества в съд с капак и се захлупва за 5-10 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар