вторник, 9 декември 2014 г.

Шоколадова панна кота


Какво да купим?
400 гр. сладкарска сметана
1 ч.ч. прясно мляко
150 гр. натурален шоколад
85 гр. пудра захар
1 ванилия
1 с.л. желатин 

Приготвяне
Сваряваме сладкарска сметана и прясно мляко. Добавяме пудра захар и шоколадът, разтопен на водна баня. Прибавяме ванилия и разтворения предварително в 5 с.л. желатин. Разбъркваме сместа. Прецеждаме сместа в тимбалчета, които слагаме в хладилника. Нагряваме с горелка тимбалчетата и обръщаме панна котата в чиния за сервиране. Декорираме десерта с ядки, топинг или конфитюр.

Няма коментари:

Публикуване на коментар