неделя, 14 декември 2014 г.

Шоколадови мъфини с белтъци



Какво да купим?
120 гр. шоколад
100 гр. масло
80 гр. захар
100 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
5 белтъка



За крема:
100 гр. Маскарпоне
100 гр. цедено кисело мляко
50 гр. шоколад
15 гр. масло
10 гр. какао
пудра захар
ванилия

Приготвяне
На първата снимка мъфините са намазани с ганаш и поръсени с орехи. А на втората са направени със споменатия по-горе крем.
Маслото се разбива със захарта до пухкав крем. Шоколадът се разтопява на водна баня, добавя се към маслото и се разбива добре. Брашното и бакпулвера се пресяват и добавят наведнъж. В друга купа разбиваме белтъците на сняг и постепенно ги прибавяме към сместа като разбъркваме с шпатула. Пълним формичките за мъфини и печем в загрята фурна на 180 градуса около 20 минути.
За крема: разтопяваме шоколадът и маслото на водна баня и ги смесваме с останалите съставки. Разбъркваме добре. Шприцоваме или просто измазваме мъфините с така направения крем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар