понеделник, 8 декември 2014 г.

Лешникова торта Дулсе де лече с боровинки


Какво да купим?
За блатовете:
8 яйца
300 гр. захар
350 гр. смлени лешници
120 гр. брашно
1 с.л. нес кафе

За крама:
500 гр. маскарпоне
1 кутия карамелизирано кондензирано мляко
1 желатин
боровинки, малини 

За сиропиране:
150 мл. прясно мляко 


За декорация:
шоколад, орехи, плодове  


Приготвяне
Разбийте с миксера на средна скорост яйцата и захарта на водна баня, докато сместа се сгъсти и побелее. Махнете съдът от парата и продължете да разбивате докато изстине. Смесете смлените лешници с брашното и нес кафето. Изсипете при яйчния крем и внимателно размесете с шпатула до хомогенност. Разделете получената смес на две равни части и изпечете два блата във форма с диаметър 22 см. на 180 градуса за 20 минути като проверявате с клечка. 

За крема: пригответе карамелизираното кондензирано мляко като варите на тих огън неотворената консерва в продължение на 3 часа и следите през цялото време консервата да е покрита с вода. Оставете я за няколко часа да изстине. Разбийте на ниски обороти на миксера крема сиренето, добавете карамелизираното мляко и разбивайте, докато се смесят добре. Всеки блат се разрязва на две и се сиропира с топлото мляко. 
Сглобяване: тортата се реди в ринг, редувайки блат с крем. Заделе малко крем и на следващия ден като махнете ринга, измажете тортата отстрани и отгоре с него. Украсете по желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар