понеделник, 8 декември 2014 г.

Бананов чийзкейк с шоколад


Какво да купим? 
За бисквитата:
50 гр. зърнена закуска
50 гр. смлени орехи
100 гр. пълнозърнесто брашно
70 гр. кафява захар
1 яйце
90 гр. меко масло
2 ванилии
1 щипка канела
карамфил (по желание)

За крема:
400 гр. извара (обезмаслена)
3 узрели банана
1 консерва кондензирано мляко (подсладено)
3 яйца
100 гр. захар

За глазурата:
100 гр. натурален шоколад
50 гр. течна сметана 


Приготвяне
За бисквитата: всички продукти се смесват в миксер до хомогенизиране. Сместа се разстила равномерно на дъното на форма за торта с диаметър 28 см. (или в отделни купички), покрита с хартия за печене. Изпича се за 10 мин. на 180 градуса. 

За крема: бананите се пюрират. Добавя се изварата (може да се смени с Рикота или Филаделфия), кондензираното мляко и яйцата и се разбива до получаване на гладка смес. Кремът се изсипва върху бисквитката. Пече се на слаба фурна на 120 градуса за около 1 час. Зависи от диаметъра на формата - ако е по-малък става прекалено дебела и се пече повече. 
За глазурата: на водна баня се загрява сметаната и към нея се добавя натрошения шоколад. Като се разтвори се излива върху охладения десерт. Може да се добави щипка розов пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар