неделя, 7 декември 2014 г.

Кюфтета по Цариградски


Какво да купим?
500 гр. кайма
1 гл. лук
1 морков
1 картоф
1 яйце
1 филия хляб, накисната в прясно мляко
магданоз
кимион
чубрица
черен пипер
сол

Приготвяне
Морковът и картофът се настъргват на ренде, лукът се нарязва на ситно. Всички съставки се омесват и каймата се оставя в хладилника за 40 минути. Оформят се малки топчета с ръце, които се овалват в брашно и се пържат в силно сгорещено олио. Вадят се върху салфетка и след като се отцеди мазнината от тях се слагат в съд с капак, за да останат мекички. Поднасят се с картофено пюре.

http://www.skylife.com/en/2015-12/sofia-and-bansko-winter-dreams

Няма коментари:

Публикуване на коментар