понеделник, 8 декември 2014 г.

Кафяв ориз със зеленчуци и пилешко



Какво да купим?
200 гр. кафяв ориз
пилешки гърди
1 гл. лук
1-2 зелени чушки
1 морков
доматен сок
масло
сол
черен пипер

Приготвяне
Оризът се измива много добре под течаща вода. Накисва се в студена вода и се оставя за около час. След това се изсипва в тенджера или тиган (трябва да имат капак) и се „изпича“. Постепенно се изпарява водата от ориза и за няколко минутки той става напълно сух. Тогава се слага малко кубче масло (около 2 лъжици) и се поръсва със сол. Сипва се гореща вода и се слага капака. Вари се около 40 минути като се следи да не остане без вода и се долива само гореща такава. Зеленчуците и пилешкото месо се режат на кубчета. Лукът се запържва в малко масло, добавя се месото, а след това и зеленчуците. Долива се гореща вода до готовност на всички съставки. Накрая се смесват ориза и месото със зеленчуци и всичко се запича за 15 минути в силно загрята фурна.


Няма коментари:

Публикуване на коментар