вторник, 9 декември 2014 г.

Сладкиш с грис и ябълки



Какво да купим?
1 кг. ябълки 
1 ч.ч. грис 
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
125 гр. масло 
1 ч.ч. захар
1 ч.л. канела
100 гр. орехи


Приготвяне

Ябълките се измиват, обелват и настъргват. Добавят се орехите и канелата. Всички сухи съставки се смесват в купа. Маслото се разтопява в микровълновата за няколко секунди. Тава с размер около 25/30 см. се застила с хартия за печене или се намазнява и набрашнява. На дъното се разстилат 1/3 от ябълките. Поръсват се 1/3 от сухата смес и се заливат с 3-4 с.л. от разтопеното масло. Така се редуват съставките до изчерпване им, като се завършва със суха смес, полята с останалото количество масло. Пече се около 45 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като сладкишът изстине се поръсва с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар