неделя, 7 декември 2014 г.

Хлебни купички с мащерка


Какво да купим?
2 ч.ч. брашно
1 с.л. грис
3/4 с.л. суха мая
1 ч. л. сол
3/4 ч.ч. топла вода
3 с.л. зехтин
мащерка 



Приготвяне
От продуктите за купичките се замесва тесто, което се оставя да почине 30 минути. След това се разделя на топки, които се разточват във формата на кръг. Всеки кръг се слага върху обърната с дъното нагоре керамична купичка (или шоли за крем-карамел), която предварително е намазнена и поръсена с мащерка. Притиска се плътно, за да не остане въздух отдолу и да се образуват мехури. Поръсват се пак с мащерка и се притиска, за да полепне по тестото. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване на тестото. После се оставят да изстинат, за да се отделят лесно от купичките. Подходящи са за супи и сосове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар