понеделник, 8 декември 2014 г.

Постен борш


Какво да купим?
1 гл. цвекло
1/4 гл. зеле
3-4 картофа
1 морков
1/2 гл. лук
магданоз
1 с.л. доматено пюре
2 скилидки чесън
1 с.л. масло
1 ч.л. оцет
1 ч.л. захар
черен пипер
1 дафинов лист
сол на вкус
магданоз и копър за поръсване 



Приготвяне
Зеленчуците се почистват и измиват. Цвеклото се нарязва на тънки ленти (като слама) и се задушава с оцет и част от мазнината, захарта и доматеното пюре. Лукът, морковът и магданозът се нарязват на тънки ленти и се запържват в маслото, а когато са готови се пасират. Във врящата вода се поставят почистените, измити и нарязани на кубчета картофи. Когато водата отново заври се прибавя зелето нарязано на тънки ленти и се вари 10-15 минути. Добавят се пасираните зеленчуци, задушеното цвекло и накълцаният чесън и се вари до готовност около 10-15 минути. Малко преди края на варенето се слагат солта, пипера и дафиновият лист. Готовият борш се подправя с нарязани на ситно магданоз и копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар