понеделник, 8 декември 2014 г.

Картофени топчета, оваляни в кашкавал и копър



Какво да купим?
300 гр. картофи
15 гр. масло
½ връзка копър
2 скилидки чесън
сол
щипка индийско орехче
150 гр. кашкавал
50 гр. сирене
сусам и маково семе по желание



Приготвяне

Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват се и се намачкват на пюре. Добавя се маслото, част от наситнения копър, скълцаният чесън, солта и орехчето. Накрая се добавя и сиренето, стрито на трохи. Разбърква се и с ръка се оформят топчета с големината на орех. Кашкавалът се настъргва на ситно на ренде и топчетата се овалват в него. След това се овалват в останалия наситнен копър (или сусам и маково семе). Могат да се поднесат, както топли така и студени.

2 коментара:

  1. Тези картофки май ще дойдат малко в повечко, сигурно има грешка при изписването :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ха ха Абсолютно сте права - грешка е :) Веднага я коригирам. Благодаря :)

    ОтговорИзтриване