вторник, 9 декември 2014 г.

Яйца по Панагюрски

 
Какво да купим?
6 яйца
50 гр. краве масло
250 гр. кисело мляко
75 гр. сирене
1 с. л. оцет
зелен лук
1 ск. чесън
копър
щипка червен пипер
сол
 
Приготвяне
Във вряща подсолена и подкиселена с оцет вода се пускат яйцата едно по едно (от ниско много внимателно). Варят се, докато белтъкът побелее (4-5 мин.). Към киселото мляко се прибавят счуканият чесън, сол, копър, зелен лук и натрошеното сирене, разбъркват се и се разпределят в чиниите. Отгоре се поставят забулените яйца. Поливат се със запърженото (до светло златист цвят) масло, в което е добавен червения пипер. Ястието се сервира веднага след приготвянето му.

Няма коментари:

Публикуване на коментар