вторник, 9 декември 2014 г.

Ягодова бисквитена торта


Какво да купим?
2 ягодови нишестета
1 л. прясно мляко
1 жълтък
2-3 с.л. брашно
1 и 1/2 ч.ч. захар
20-30 гр. масло
1 ванилия
2 пакета обикновени бисквити
ягоди
ягодово сладко или мед за намазване 


Приготвяне
Кремът се сварява и още докато е топъл започва реденето на тортата. Стъклена купа се покрива с домакинско прозрачно фолио, за да може по-лесно да се извади тортата след това. Редят се бисквитите и крема като след всеки бисквитен ред, той може да бъде напръскан с малко прясно мляко (може и да се редят тънки филийки ягоди след всеки пласт). За да се напасват бисквитите по краищата се начупват на парчета с необходимата форма. Накрая се завършва с крем. Завива се с фолио и се оставя за няколко часа в хладилника да стегне. След това се обръща върху поднос и тортата сама пада. маха се фолиото. Намазва се със сладко или мед, за да се задържат ягодите по нея. Те трябва да са нарязани на много тънки филийки, за да не се хлъзгат по тортата. Ягодите могат да се заменят с киви, а ягодовото нишесте с ванилово.

Няма коментари:

Публикуване на коментар