вторник, 16 декември 2014 г.

Шоколадов сладкиш с орехи и кафе


Какво да купим?
160 гр. масло
130 гр. захар
5 яйца
120 гр. брашно
200 гр. млечен шоколад
100 гр. натурален шоколад
3/4 ч.ч. орехови ядки
1/4 ч.л. сол
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
2 ч.л. нес кафе
разтопен шоколад за декорация 

Приготвяне
Подгответе си квадратна или правоъгълна тава. Застелете я с хартия за печене като покриете и стените. Разтопете шоколадът и маслото на водна баня и оставете леко да се охлади. Добавяйте едно по едно яйцата и разбърквайте с миксер. Добавете всички останали продукти без орехите и разбъркайте до хомогенност.  Накрая добавете и ядките и разбъркайте с шпатула или лъжица. Пече се в предварително загрята на 170 градуса фурна около 25 минути. Направете проба с клечка. След като се охлади, декорирайте с разтопен шоколад и сервирайте нарязан на квадратчета.

1 коментар: