вторник, 9 декември 2014 г.

Линцерови сладки




Необходими продукти
5 жълтъка
500 гр. брашно
300 гр. масло
200 гр. пудра захар
кората на един лимон
1 ванилия
малинов и смокинов конфитюр
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне
Брашното и пудрата захар се пресяват в купа. Добавят се маслото и жълтъците (престояли на стайна температура), настърганата лимонена кора и ванилията. Първоначално с вилица, а след това с ръце се смесват съставките и се омесва гладко тесто. Увива се с фолио и се оставя в хладилника за час. Разделете тестото на две и работете първо с едната половина, а другата нека остане в хладилника, за да не се стопля и омеква. Разточва се върху набрашнен плот тънка кора и се изрязват формички. Подреждат се на пекарска хартия и се пекат на 180 градуса за около 8-10 минути. Така се процедира и с втората половина от тестото. От това количество продукти се получават около 50 сладки. Като изстинат напълно се слепват с конфитюра и се поръсват с пудрата захар. Оставят се да омекнат поне 5 дни. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар