вторник, 30 декември 2014 г.

Шоколадов пудинг


Какво да  купим?
500 мл. прясно мляко
2-3 средни по големина жълтъка
80 гр. захар
2 с. л. пшенично нишесте
1/4 ч. л. сол
120-130 гр. парченца шоколад с висок процент какао
1-2 зърна розов пипер (по желание) 
 
 
Приготвяне
В малка тенджера се разбъркват млякото и жълтъците. В отделна купа се разбъркват захарта, нишестето и солта. Захарната смес се изсипва при млякото. Сместа се поставя на огън и се кипва, като се разбърква постоянно, за да не загори дъното. След като кипне се вари 1 минута като постоянно се разбърква. Тенджерата се сваля от котлона. Прибавя се шоколадът и накълцаният в хаванче розов пипер (той е леко лют). Разбърква се до еднородна смес. Шоколадовият пудинг се разпределя по чашки. Охлажда се и се поднася.

Няма коментари:

Публикуване на коментар