вторник, 9 декември 2014 г.

Торта Три шоколада



Какво да купим?
2 пакета бисквити
125 гр. разтопено масло
4 с.л. прясно мляко
oрехи по желание
1 л. течна сладкарска сметана
1/2 литър прясно мляко
200 гр. черен шоколад
200 гр. млечен шоколад
200 гр. бял шоколад
75 +40 +40 гр. захар
3 желатина



Приготвяне
Бисквитите се смилат в блендер и се смесват с маслото и млякото. Изсипват се в тортена форма или ринг и се притискат хубаво до оформяне на блат. Смесваме сметаната и млякото и разделяме всичко на 3 равни части по 500 мл. всяка. Слагаме първата част заедно със 75 гр. захар и черния шоколад на котлона и бъркаме докато се разтопи шоколада без да завира сместа. Сваляме от огъня и прибавяме 1 цяло пакетче желатин плюс 1/3 от второто пакетче, предварително разтворен в 4 с.л. вода. Този пласт се желира най-трудно. Последният, третият пласт се желира лесно и затова не му е необходимо цяло пакетче желатин, а само 2/3 от него. След като се охлади леко, изсипваме сместа върху блата и слагаме в хладилника да стегне поне 2 часа. След като първият крем е стегнал напълно, приготвяме вторият по същия начин, но с млечен шоколад, 40 гр. захар и 1 пакетче желатин. Изсипваме го внимателно върху първия крем и пак оставяме в хладилника да стегне. След това приготвяме и кремът с белия шоколад, останалите 40 гр. захар и останалите 2/3 пакетче желатин. Оставяме в хладилника за по-дълго време. Украсява се по желание.

3 коментара:

  1. Здравейте! Относно тортата, бих искала да попитам какво е количеството на желатина в грамове, защото 3 пакета нищо не ми говори!!! Ще Ви бъда благодарна, ако ми отговорите бързо!!! Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте! Едно пакетче желатин е 10 гр. Ползвала съм две различни марки и при двете поне е така. Надявам се не ви отговарям късно..
    Успех и лека вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Е късничко,но се оправих, трябваше ми за днес по случай завършването на учебната година! А тортичката наистина си заслужава, върху нея бях направила захаросана истинска роза и листенца от бял за момичатата и черен шоколад за момчетата, като бях написала имената на всички деца от 1 клас- с тъмен върху белия за момичетата и обратаната комбинация за момчетата! Получи се интересно и вкусно, а и децата си я изядоха, което беше по- важното за случая!!! За следващият път, обаче, ще знам вече - сложих малко повече от това- 15г, за всеки случай!!! Благодаря за разкошния чийз кейк и рецептата!!!

    ОтговорИзтриване